Jälleen kerran käsissä pyörii tuo PeLan perhelomake, jota mies kutsuu perheanomukseksi. Olemme edelleen jumissa kohdassa "Lasta koskevat toivomukset"

Tuntuu kohtuuttomalta laittaa vaatimuksia lapsellemme. Jollain tasolla koen myös itseni hieman vaivautuneeksi miettiessäni, minkälaisen lapsen haluaisin. Onko minulla oikeus päättää, minkälainen lapsi kodissamme mahdollisesti asuu? Miksi adoptoidessa voin määrittää asioita, joita lapselta haluan, toisin kuin biologisen lapsen kohdalla.

Pitäisi ilmoittaa, minkä ikäistä lasta toivomme. Pitäisi kertoa, onko meillä muita lasta koskevia toivomuksia. Pitäisi ilmoittaa, voimmeko ottaa lapsen, jolla on fyysinen vamma tai hoidettava sairaus.
Tuota vamma/sairaus -asiaa mietimme miehen kanssa pitkään. Mihin voimavaramme riittävät, mihin ollemme riittävän vahvoja sitten jos meillä lapsi joskus on. Onko liian itsekästä olla haluamatta allergista lasta, ettemme joudu luopumaan eläimistä. Emme voisi biologisen lapsen kohdalla muuta kuin lujasti toivoa, että lapsi ei allergisoituisi eläintarhastamme.

Tunnen välillä täyttäväni tilauslomaketta kun tuota perheanomusta täyttelen iltaisin... ja kyllä, meillä on muita toivomuksia lapsen suhteen. Me toivomme, ettei tarvitsisi monen montaa vuotta odottaa seuraavan vuosikymmenen puolella enää sitä, että meillä olisi perhe.

Ja kuitenkin, tämän lomakkeen täyttö on luultavimmin tulevan taipaleen helpoin osuus. Tuntuu vaikealta löytää oikeat vastaukset. Enkä tarkoita sitä, että etsisin vastauksia joiden oletan eniten miellyttävän PeLan virkailijoita... itsetutkiskelu ei ole maailman helpoin tehtävä :)