Olisi niin paljon sanottavaa, ettei enää tiedä mistä alottaisi. Ensin varmasti pitää opetella tämä "vuodattaminen", hieman on näköjään eroja Blogspotin toimintoihin.

Tämän blogin aloittaminen on vaikeaa. Tarkoitukseni on, että tämä blogin kautta saisin purettua ajatuksiani ja tunteitani tulevasta adoptioprosessista. Kuitenkin meillä on vielä viimeinen hedelmöityshoito kesken, emmekä ole vielä lähettäneet perhelomaketta Pelaan (oikeasti emme ole vielä edes saaneet sitä täysin täytetyksi).

Olen viime ajat kuluttanut lukien muita adoptioblogeja ja ikäväkseni huomannut, että lähes kaikki kirjoittajat ovat mukana kv-adoptiossa. Onko tuo kotimainen adoptio, johon mekin suuntaamme, niin pitkä ja epätoivoinen prosessi, ettei kanssakulkijoita tulevalle tielle juurikaan löydy?

Monet adoptioprosessistaan kirjoittavat blogistit ovat kulkeneet samaa tietä kuin mekin... ns. luomumenetelmistä lapsettomuushoitoihin ja niiden kautta adoptioon. Lohdullista on ollut havaita, että lapsettomuuden aiheuttamien tunteiden kanssa ei olekaan yksin. En olekaan ainoa, joka tuntee suurta surua, vihaa ja katkeruutta asiasta. Joku muukin kärsii hiljaa sisällään läheisten vauvauutisista, raskaanaolevista naisista ja imettävistä äideistä. On ollut myös todella rohkaisevaa lukea, että katkeruus ja suru ja viha laimenevat ajan saatossa (minkä olen jossain määrin myös itse huomannut) ja niistä pääsee yli. Enköhän minäkin vielä!

Tämä viimeinen IVF-rutistus on ohi noin kolmen viikon kuluttua. Erona aiempiin hoitojaksoihin huomaan, että motivaatio on kateissa täysin ja ajatukset ovat kummasti siirtyneet jo tässä vaiheessa hoidosta adoptioon. Tarkoituksena on laittaa tuo perhelomake postiin heti hoidon päättymisen jälkeen.

Siis kunhan sen saisi nyt täytettyä. Kunhan osaisimme selittää lyhyesti tuohon lomakkeeseen, miksi haluamme lapsen, tuo lomake olisi valmis postitettavaksi. On äärettömän vaikeaa saada mahtumaan yhdelle riville selvitys siitä, miksi me haluamme lapsen. On riittävän vaikeaa jo perustella itselleen miksi haluamme lapsen. En keksi muuta perustelua meidän halullemme, kuin että haluamme olla perhe ja haluamme olla äiti ja isä. Itsekästä, kovin itsekästä...